De Basis Van Virtual Reality

Het belangrijkste onderdeel van een virtual reality-set is de headset, een apparaat zoals een dik paar veiligheidsbrillen dat over je ogen gaat. Zo was er bijvoorbeeld de nieuwe Oculus Rift. De duurdere headsets van hogere kwaliteit moeten op een computer worden aangesloten om apps en games uit te voeren, terwijl sommige goedkopere een mobiele telefoon gebruiken die aan de voorkant van de headset is geknipt. Kijk maar eens op de site van www.virtual-reality-bril-kopen.nl

Alle hoofdtelefoons moeten naast een hoofdtelefoon van goede kwaliteit worden gebruikt en er zijn andere optionele accessoires van handbediening tot loopbanden die allemaal zijn ontworpen om uw gesimuleerde ervaring in een andere wereld te verbeteren. Handcontrollers vertalen uw real-world gebaren in elk spel of toepassing die u gebruikt, hoewel standaard gaming-joypads ook kunnen worden gebruikt.

Waar Kan Ik De VR-Apps Bereiken?

VR-apparaten hebben hun eigen app-stores, vergelijkbaar met app-winkels voor smartphones, waar u games en apps kunt zoeken en downloaden. Sommige van deze winkels zijn toegankelijk via het apparaat zelf, terwijl andere – de VR-sectie van de Steam Digital Games Store, bijvoorbeeld – op uw computer kunnen worden bekeken.

De Oculus Rift, het pareltje

Vier jaar na de eerste crowdfunding-campagne werd de eerste commerciële versie van Oculus Rift begin 2016 gelanceerd, aanvankelijk verkocht van de Oculus VR-website en geleidelijk aan zijn weg gevonden naar retailers over de hele wereld.

Tot nu toe had u een krachtige pc nodig om de Oculus Rift te gebruiken. De minimale specificaties voor een Oculus Ready-pc staan ​​op de officiële website. Dell, HP, Alienware en Asus bieden allemaal VR-gereedschappen. Oculus VR heeft ook bundels Rift gelanceerd met een pc, zoals de $ 2050 Alienware-bundel. Dat gezegd hebbende, Oculus heeft net aangekondigd dat dankzij enkele technologie het “asynchrone spacewarp” heeft genoemd, de Rift nu zal werken met pc’s die slechts $ 500 kosten.

Oculus breidt zijn hardware-aanbod uit en in december lanceert Oculus een speciale Oculus Touch-controller, waarmee uw handgebaren worden vertaald naar de virtuele omgeving. Voor $ 199 is het niet goedkoop.

Oordeel over de Oculus Rift

Oculus Rift startte de nieuwste generatie VR kick-offs en heeft een inventieve community van ontwikkelaars die games en apps voor hem maken – zelfs als enkelen het hebben gedumpt uit protest tegen de politieke activiteiten van zijn stichter. De financiële steun van Facebook zou ervoor moeten zorgen dat de Rift er ook voor de lange termijn in zit.

10 apps die je zeker moet proberen

Chronos:

Prachtig uitziend rollenspel met veel diepte

Minecraft VR:

Het blokachtige bouwspel past goed bij VR

Elite:

Dangerous: episch ruimtegame wordt nog epischer met een headset

Keep Talking and Nobody Explodes:

Slim multiplayer-spel – de headset-drager maakt een bom onschadelijk terwijl vrienden proberen te helpen

EVE:

Valkyrie: deze space-dogfighter is gemaakt voor VR en dat is te zien

De Climb:

Deelspel en deelervaring, hiermee kun je bergen over de hele wereld beklimmen

Jaunt VR:

Een reeks fantastische video’s gemaakt voor VR, van documentaires tot muziek

Henry:

Oculus VR’s poging tot een Pixar-kwaliteit geanimeerde korte film

Apollo 11 VR Experience:

Een slimme historische app die je op de maanlandingsmissie stuurt

Binnen:

Een mix van op maat gemaakte fictie en non-fictie video’s gemaakt om te bekijken in VR