Een Aanval Op Het Internet Als Nooit tevoren

Op vrijdag 21 oktober begonnen mensen te merken dat er iets mis was. Rond 7 uur ‘s ochtends EST waren verschillende prominente websites en diensten niet meer beschikbaar aan de oostkust van de Verenigde Staten. Getroffen sites en diensten omvatten Twitter, Reddit, Spotify en nog veel meer. Het internet lag dus officieel bijna plat. Goed dat veel Nederlanders rekening houden met internet vergelijken om kosten te besparen.

Er Worden Op Het Internet Dagelijks Aanvallen Uitgevoerd Door Hackers

Naarmate de dag vorderde, veroorzaakten extra aanvallen herhaalde uitval over grotere regio’s van de Verenigde Staten en andere delen van de wereld. Wat is er gebeurd en hoe bezorgd moeten we erover zijn?

Je kunt met een DDos echt aan de slag om iedereen aan te vallen

Zoals je wellicht hebt gehoord, was de aanval een gedistribueerde Denial-of-Service (DDoS) -aanval. Op zijn meest elementaire niveau stuurt een DDoS-aanval apparaten die op internet zijn aangesloten om berichten naar een of meer webservers te verzenden.

De servers raken overweldigd door een groot aantal inkomende berichten te verwerken. Het is alsof je een kamer vol mensen binnenloopt en iedereen tegelijk begint te schreeuwen.

Een leger met computers valt aan via het internet

Eén manier om een ​​DDoS-aanval uit te voeren, is eerst een leger computers binnendringen. Meestal gaat het hierbij om het overtuigen van nietsvermoedende slachtoffers om kwaadwillende software te downloaden die een hacker een backdoor toegang geeft tot de machine. Vervolgens geeft de hacker al die computers opdracht om verkeer naar de doelserver te verzenden.

Een andere manier is om de groeiende industrie van het internet of things (IoT) te exploiteren. Helaas hebben veel van de apparaten die we verbinden met internet (zoals webcams, gameconsoles, DVR’s en zelfs thermostaten) weinig of geen beveiliging om ze te beschermen. Sommigen gebruiken een generiek wachtwoord en anderen hebben helemaal geen wachtwoordbeveiliging. Deze apparaten dienen als een kwetsbaarheid en kunnen worden omgezet in een leger van gecompromitteerde computers.